Yogadocente en Reikimaster Jantiene

 

 

 

Mijn naam is Jantiene van den Boogaard. Van mijn hobby Yoga, Meditatie en Reiki heb ik mijn werk gemaakt. Met veel plezier heb ik jarenlang Yogalessen gevolgd, tot ik op een dag het besluit nam om zelf een opleiding tot Yogadocent te gaan volgen. In 2007 heb ik de Lerarenopleiding Universele Yoga voltooid bij Vereniging In Balans in Dordrecht. De opleiding bestond voornamelijk uit Kundalini Yoga, daarnaast waren Hatha Yoga en Zwangerschapsyoga een belangrijk onderdeel in mijn opleiding. Ik heb zwangerschapsyoga stage gedaan tijdens de opleiding, hier ontdekte ik hoe bijzonder waardevol en dankbaar het geven van zwangerschapsyogales is.  Dru yoga heb ik zelf beoefend, en regelmatig integreer ik deze vorm van yoga in mijn lessen. Ik vind het ook heerlijk om de oefeningen van de Falun Gong en The Golden Movement toe te voegen in mijn lessen. Vanaf 2008 geef ik yogales in Rozenburg. De lessen maak ik op gevoel, waarbij ik me laat inspireren door een bepaald thema, zoals dankbaarheid, liefde, loslaten of aanvaarding. Geen enkele les is hetzelfde en de lessen vormen zich altijd naar de groep die de les ontvangt. Ik vind het prettig om de yoga zo toegankelijk mogelijk te houden. Iedereen kan er aan meedoen, ongeacht leeftijd of ervaring. De uitwerking van een yogales zit ´m niet in de moeilijkheidsgraad. Absoluut niet. En ook niet in de yogavorm. Het gaat om het puur aanwezig zijn in het moment.

 

In 2001 heb ik de cursussen Reiki 1 en Reiki 2 gevolgd en op 21-12-2002 heb ik de jaaropleiding tot Reiki Master in the Usui System of Natural Healing  voltooid. Alle Reiki cursussen en de Reiki opleiding heb ik gevolgd bij Emmy de Zeeuw in Rozenburg. De Reiki opleiding heb ik zuiver en alleen voor mijn persoonlijke ontwikkeling gevolgd. Een aantal jaren later bleek dat ik er klaar voor was om Reiki verder te delen met anderen. Met veel plezier verzorg ik cursussen en behandelingen. Reiki zie ik als een prachtig geschenk, een hulpmiddel dat ik mag gebruiken voor mezelf en mijn omgeving.

 

Overige cursussen die ik heb gevolgd:

Merkaba Light bij Johanna Kleipool, afgerond op 13 februari 2005;

Transcendente Meditatie bij Transcend, afgerond op 5 november 2008;

Yoga en Dans bij Samsara Yoga Opleidingen, afgerond op 4 november 2009;

Buteyko ademtechniek bij het Buteyko Centrum Nederland, afgerond op 18 november 2012;

Innerwave Yoga Detox Coach bij Innerwave i.s.m. Yogadreams, afgerond op 17 november 2013;

Creatief Coach bij Intence Opleidingen, afgerond op 16 december 2016;

Verdiepingsopleiding Creatief Coach bij Intence Opleidingen, afgerond op 7 juli 2017;

Human Design Workshop ‘Living Your Design’, bij Jacolien de Koning, 28 en 29 oktober 2017;

Access Consciousness Body Process MTVSS, bij Aglaia Fatima van Oord, 25 oktober 2018.

 

Tijdens mijn Reiki opleiding is mijn interesse in het begeleiden van meditaties sterk toegenomen. Sinds 2004 organiseer ik zeer regelmatig meditatiebijeenkomsten.

 

Het bedrijf Inner Silence is op 1 januari 2011 opgericht. Inner Silence betekent innerlijke stilte. Hiermee verwijs ik naar de zuivere en pure stilte die aanwezig is in ieder van ons, die de basis is van alles wat er is, was en zal zijn. Het is de oorsprong. In de Stilte vinden we God, Liefde, Vrede. Stilte is wat je in wezen bent.

 

 

 

Sat Nam,

een groet van hart tot hart,

Jantiene