Wil je zelf Reiki leren? Klik hier.

Reiki

 

 

 

Reiki is een geschenk van het universum. Naarmate je met Reiki groeit, zal je jezelf en je wereld hoe langer hoe meer heling en genezing brengen. Reiki is feitelijk een uitdrukking van liefde voor jezelf en anderen, die, uit het hart komend, genezing brengt.

 

Reiki is een prachtige en eenvoudige methode om levensenergie door te geven via de handen.

Je kunt het gebruiken om het energiepeil van jezelf of van een ander aan te vullen.

De gever geeft energie door middel van handoplegging aan de ontvanger. Het is ook mogelijk om Reiki op afstand te geven en te ontvangen.

Reiki werkt in op alle niveauīs van de mens: lichamelijk, geestelijk, emotioneel, spiritueel.

De levensenergie volgt de natuurwet dat de energie daar naartoe zal gaan waar het op dat moment van het grootste belang is.

Het leven zelf zorgt er voor dat het beste gebeuren mag voor alle betrokkenen op een zo aangename en leefbaar mogelijke wijze.

 

Reiki betekent letterlijk: Universele (Rei) Levensenergie (Ki). Het is ooit herontdekt en ontwikkeld door de Japanner dr. Mikao Usui (geboren in 1865), die een boeddhistische monnik was.

 

Jantiene is opgeleid in de drie Reiki graden, te weten Reiki 1, Reiki 2 en het Reiki Masterschap, volgens het Usui System of Natural Healing.

Reiki behandelingen en Reiki cursussen zijn op aanvraag mogelijk.

 

Een Reikibehandeling kan naar wens worden aangevuld met een persoonlijke meditatie, een EB behandeling* en/of privť yoga.

* EB = Emotionele Bewustwording, deze techniek spoort doelgericht emotionele blokkades in ons lichaam op waardoor de ontvanger ze kan opruimen.

DSC03900

 

 

††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††

Vrij vliegende vogels

Aan de grote hemel

Vergeten nooit

Hun thuis

Waarnaar ze op een dag terugkeren

- de Meiji-keizer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is Reiki?

 

Het Japanse woord Reiki betekent universele (Rei) levensenergie (Ki). Het wordt ook wel vertaald naar ďde kracht van de zonĒ.

Reiki is een methode waarbij je door middel van handoplegging liefdevolle, genezende energie doorgeeft. Je kunt jezelf Reiki geven en anderen, maar ook dieren, planten, voorwerpen en zelfs situaties en gebeurtenissen. Je kunt er bijvoorbeeld ook je eten en drinken mee verrijken, vertrekken mee zuiveren en het kan je persoonlijke bescherming bieden.

Reiki bevordert dat het beste voor iets of iemand zal gebeuren. Er zal altijd een heling plaatsvinden op lichamelijk, emotioneel, mentaal of spiritueel gebied. Dat wat de meeste prioriteit heeft voor de ontvanger zal de meeste Reiki energie ontvangen. Dit gaat vanzelf en het hoeft niet altijd datgene te zijn wat er gewenst of verwacht wordt. Reiki en het lichaam zelf bepalen waar en hoeveel energie nodig is om te herstellen. Laat je verwachtingen thuis en laat je door Reiki verrassen!

 

Reiki is een van de oudste geneeswijzen die de mensheid kent. Het is oorspronkelijk in Tibet ontwikkeld en begin vorige eeuw herontdekt door dr. Mikao Usui.

Het Usui System of Natural Healing is sinds die tijd door Reiki Masters doorgegeven en wordt tegenwoordig wereldwijd beoefend.

 

 

Wat gebeurt er tijdens een behandeling?

 

Als je een Reikibehandeling ontvangt, stel je jezelf open voor je eigen genezende vermogens. Bij een behandeling worden op verschillende manieren de handen opgelegd om de liefdevolle, helende energie door te geven. De cliŽnt houdt zijn/haar kleding aan (deze laat de energie door). Tijdens de behandeling stroomt er geen persoonlijke energie van de gever naar de ontvanger; de gever is slechts een kanaal.Lichaam, geest en ziel worden tegelijkertijd behandeld. Reiki streeft ernaar alle aspecten van iemands wezen in harmonieus evenwicht te brengen. Het is zeer waarschijnlijk dat Reiki je beter in contact brengt met jezelf, blokkades in jezelf opheft en er voor zorgt dat je meer liefde voelt voor zowel jezelf als je omgeving.

Een behandeling duurt ongeveer een uur. De behandelperiode is afhankelijk van de ernst van de klacht.Soms is het nodig om in korte tijd een aantal behandelingen achtereen te ondergaan. Elke behandeling is uniek en wordt aan de behoefte van de cliŽnt aangepast. Reiki kan ook preventief gebruikt worden, een periodieke behandeling verdient dan de aanbeveling. Let wel: het is altijd van groot belang dat je bij een klacht je laat onderzoeken / behandelen door een bevoegd arts! Reiki laat zich prima combineren met andere therapieŽn en zal de behandeling van een reguliere arts bespoedigen.

Tijdens een behandeling kun je op verschillende plaatsen tintelingen voelen, je kunt warmte of koude ervaren, er kunnen lichamelijke of emotionele reacties komen. Het kan ook zijn dat je niets voelt. In alle gevallen doet Reiki zijn werk.

 

Na de behandeling kunnen de klachten eerst verergeren, oude kwalen kunnen tijdelijk terugkomen, koorts en ontstekingen kunnen zeer snel een piek vertonen om vervolgens sneller te genezen en je

kunt emotionele reacties krijgen. Deze reacties zijn een teken dat het lichaam bezig is met haar genezingsproces. Bij twijfel uiteraard altijd een bevoegd arts raadplegen! Het is belangrijk om

veel water (of kruidenthee /sappen) te drinken na een behandeling, liefst 1,5 tot 2 liter, zodat het lichaam zich kan ontdoen van afvalstoffen.

 

Reiki mag altijd gegeven worden, behalve bij een blindedarmontsteking (het abces kan evt. openbarsten doordat er een piek optreedt) en tijdens een verdoving of narcose omdat deze dan (te) snel uitgewerkt raakt.

 

De drie Reiki graden.

 

Als je Reiki-kanaal wilt worden, kun je hierop worden afgestemd. Dat wil zeggen dat je jezelf met de Universele Levensenergie verbindt en dat je er toegang toe krijgt. Dit Ďafstemmení kan alleen door een Reiki Master gedaan worden.

De afstemmingen openen het innerlijk genezings-kanaal, zodat je de universele energie vrij door mag geven zonder dat deze geblokkeerd wordt.Bij de eerste graads-afstemming worden de kanalen geopend en kun je de Reiki energie doorgeven. Bij de tweede graads-afstemming kun je meer Reiki energie doorgeven en kun je bovendien op afstand Reiki geven. De derde graads-afstemming is de weg naar het Masterschap.

Een Reiki Master kan zelfstandig cursussen geven om mensen op te leiden in de Reiki graden. De eerste en de tweede graad afstemming kun je elk verkrijgen door een tweedaagse Reiki cursus te volgen. De derde graad kun je verkrijgen door een opleiding tot Reiki Master te volgen, deze duurt gewoonlijk een jaar.

 

ReikiÖ

         heft blokkades op en laat onderdrukte emoties vrijkomen.

         bevordert het natuurlijke zelfgenezingsproces.

         richt zich naar de natuurlijke behoeften van de cliŽnt.

         ontspant en vermindert stress.

         bevordert de creativiteit.

         versterkt de levenskrachtenergie.

         verbetert de intuÔtie.

         behandelt zowel symptomen als oorzaken van klachten.

         geneest op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel gebied.

         verlicht pijn.

         versterkt het immuunsysteem.

         bevordert het zelfbewustzijn en mediteren.

 

†††††††††††††††††††††