Seniorenyoga

P1014369

 

Ervaring leert dat ouderen het prettig vinden om met leeftijdsgenoten yoga te beoefenen. Ouderdom zorgt er hoogstens voor dat we een langer verleden achter ons hebben liggen en dat we meer levenservaring hebben opgedaan. Toch kunnen we nog altijd delen van ons zelf ontdekken. Het leven is en blijft een prachtig en bijzonder proces van ontwikkelen en heel worden!

 

De vorm van Yoga die aangeboden wordt is gericht op ouderen en mensen met (lichte) lichamelijke beperkingen. We gebruiken eenvoudige en effectieve yogahoudingen die eventueel ook zittend op een stoel gedaan kunnen worden. Yoga bevordert uw gehele welzijn, het is goed voor lichaam en geest. Spieren en gewrichten worden soepeler. Vitale organen zoals het hart en de longen hebben baat bij yogabeoefening, de bloedsomloop en spijsvertering worden gestimuleerd. U zult merken dat er meer rust en ontspanning in uw leven komt en eventuele slaapproblemen kunnen verminderen. Een belangrijk onderdeel van de Yoga is ademen, met oefeningen leert u uw adem zo volledig mogelijk te gebruiken. De Yoga is er voor u; volg de mogelijkheden van uw eigen lichaam.

 

De seniorenyogalessen worden wekelijks aangeboden op dinsdagmorgen bij Jamie’s Dance Corner, Juliana van Stolberglaan 1 in  Rozenburg, van 9:45 tot 10:45 uur.

 

Yoga 50+ in Brielle

 

Wekelijks is er op de donderdagmiddag Yogales 50+ in de zaal aan de Geuzenstraat 14 in Brielle, van 13:00 tot 14:00 uur.