Margo Riphagen
en Jantiene van den Boogaard-Kooij

Het boze prinsje

 

 

 

 

 

Samenvatting

Het boze prinsje is een prentenboek voor kinderen met boze buien. Dit boek geeft pedagogisch hulpverleners en kindercoaches 'tools' om nieuw gedrag aan te leren aan zowel ouders als kinderen. Op een hilarische wijze laat het boze prinsje zien hoe het werkt.

 

 

Genre: Kinderboeken

Illustraties: ja

Omvang: A4

ISBN: 978-94-0224-420-5

Aantal pagina's: 30

Prijs: € 14,50

incl. verwerk- en verzendkosten

 

Bestel

 

https://www.boekscout.nl/assets/pasfoto/7942.jpg

Over de auteur

Margo Riphagen (1965) is een creatief en energetisch therapeut voor kinderen en volwassenen. Achttien jaar werkte zij als kindertherapeut in een Blijf-van-mijn-lijfhuis. Daar ontmoette zij vele kinderen met boze buien als gevolg van te weinig grenzen die gesteld werden. Zo is dit verhaal geboren. Met dit verhaal geeft Margo zowel kinderen inzicht dat zij naar hun ouders moeten luisteren, als ouders dat zij grenzen moet stellen. Inmiddels heeft Margo een eigen praktijk en opleidingscentrum. Naast individuele therapie/coaching leidt zij coaches en therapeuten op en ontwikkelt zij materialen.

Jantiene van den Boogaard-Kooij (1972) is yoga docente en creatief coach. Haar liefde voor tekenen en verhalen vertellen komt tot uiting in haar eerste prentenboek. De bloementuin van Elfje. Ze geeft een positieve boodschap mee in haar werk: Treed het leven met een glimlach tegemoet en richt je op al het mooie dat er is. Dit helpt om dichter bij jezelf te komen. Jantiene heeft ook het prentenboek Prinsje ik weet het niet geïllustreerd, een prentenboek voor kinderen met faalangst. Ook geschreven door Margo Riphagen.

 

 

Lees hier alvast een stuk uit het boek van Margo Riphagen
en Jantiene van den Boogaard-Kooij

Maar daar had de juffrouw echt geen tijd en zin in. Het prinsje moest dus leren om zijn eigen billetjes te vegen. De koning en de koningin werden naar de school geroepen en de juffrouw vertelde wat het probleem was. In het paleis moest het prinsje gaan oefenen om zijn eigen billetjes te vegen. Hier had het prinsje helemaal geen zin in. Hij riep een bediende, maar die mocht niet meer te hulp schieten. Dit maakte het prinsje echt kwaad. Hij zette een harde stem op en riep een bediende. De bedienden hadden echter de opdracht gekregen om niet te hulp te schieten. Toen werd het prinsje echt kwaad. Hij liet zich op de grond vallen, ging heel hard huilen en met zijn benen trappen en schreeuwde dat zijn koninklijke billetjes geveegd moesten worden.

Het Boze Prinsje

Verder lezen? Bestel het boek hier!

 

 

https://www.boekscout.nl/assets/images/bs_logo_horizontal_2016.png